РОЗДІЛ ІІ
«ФІЗИЧНА СКЛАДОВА ЗДОРОВ’Я», 8 клас, І
варіант
І.Тести:
1.Вказати спільну складову всіх оздоровчих систем:
а)відвідування масажних салонів; б)правильний режим праці й відпочинку; в)купання взимку в ополонці; г)голодування.
2.Які дії є небезпечними для вашого здоров’я:
а)купувати їжу на вулиці; б)мити руки перед їдою; в)вживати їжу, не дивлячись на термін
придатності; г)звертати увагу на чистоту в їдальні.
3.Готову їжу на плиті можна тримати не більше ніж:
а) 3 години; б)5 годин; в)1,5 години;
г) 4 години.
4.Яка риса характерна людині, яка може протистояти
втомі:
а)витривалість;
б)швидкість; в)сила;
г)спритність.
5.Вказати ознаки харчового отруєння:
а)загальне нездужання; б)раптовий біль у животі;
в)нудота та блювота; г)кашель і чхання.
6.Які правила сприятимуть здоров’ ю ваших зубів:
а)не відмовлятися від твердої їжі; б)відмовлятися від твердої їжі; в)довго
жувати; г) швидко жувати.
7.Вказати правильне твердження:
а)до складу повноцінного харчування входять тільки
білки й вуглеводи; б)усі люди можуть їсти будь-яку їжу; в)хімічний склад їжі
повинен відповідати потребам організму;
г)людині підходить будь-яка система харчування.
8.Неякісне харчування може викликати таку хворобу
як:
а)сколіоз, б) грип;
в) кашель; г)гастрит.
ІІ. Дати
визначення поняттям: оздоровча система, консерванти, білки.
ІІІ.Як
визначити, що продукт неякісний?
ІV.Значення
вуглеводів у харчуванні.
V.Перша допомога при отруєнні грибами.
РОЗДІЛ ІІ
«ФІЗИЧНА СКЛАДОВА ЗДОРОВ’Я», 8 клас, ІІ
варіант
1.Вказати спільну ознаку всіх оздоровчих систем:
а)вживати слід тільки рослинну їжу; б)енергетична цінність їжі повинна
відповідати енергетичним витратам організму; в)треба обов’язково їсти яблука; г)слід вживати лише білкові їжу.
2.Вказати неправильне твердження;
а)харчуватися треба регулярно і різноманітно; б)для здоров’я шкідливо переїдати; в)важливо
знати хімічний склад продукту; г)усі
оздоровчі системи однакові.
3.Авітаміноз – це:
а)глибокі порушення
в організмі, причиною яких є відсутність вітамінів в організмі;
б)порушення білкового обміну;
в)порушення обміну вуглеводів.
4.Які дії можуть зашкодити зубам:
а)відкушувати їжу передніми зубами; б)ретельно пережовувати; в)їжу ковтати пережованою, не запиваючи;
г)їсти солодке між прийомами їжі.
5.Барвники надають продуктам:
а) свіжість;
б)привабливий вигляд; в)якості.
6.Дія отруйних грибів на організм:
а)вражають нервову систему; б)розлад мови і ковтання; в)нормальне серцебиття; г)негативний вплив на роботу шлунку.
7.Неякісне харчування не може призвести до:
а)запалення легенів; б) гастриту;
в)виразки шлунку; г)авітамінозу.
8.Вказати правильне твердження:
а)для харчових отруєнь характерний загальний стан
слабкості; б)найнебезпечніший з отруйних
грибів – бліда поганка; в)харчові отруєння можуть викликати галюцинації; г)конвалія травнева не є отруйною рослиною.
ІІ.Дати
визначення поняттям:харчові добавки,
гастрит, вітаміни.
ІІІ.Перша
допомога при харчовому отруєнні.
ІV.Захворювання
при неякісному харчуванні.
V.Поняття про оздоровчі системи.
Немає коментарів:
Дописати коментар