Сторінки

пʼятниця, 24 квітня 2020 р.

Контрольна робота 10 кл ІІ семестр


1. Вставте пропущені слова, щоб висловлювання стало завершеним.
- Реакції між карбоновими  …                     та  …                    називають
    …
- Реакції взаємодії естеру й води називають 
- Жири — продукти насиченого триатомного спирту 

- За походженням жири поділяють на 
- Реакцію лужного гідролізу називають 
- Речовини з приємним запахом – це…

2. Дайте назву сполукам:

    А) СН3 – СН – СН – СН3
                    │       │
                    СН3   СН3

    Б) СН3 – С ═ СН – СН – СН3
                    │              │
                    СН3          С2Н5
  
    В) СН ≡ С – СН – СН – СН3
                         │       │
                         С2Н5  СН3


3. Напишіть структурні формули таких вуглеводнів:
   А) 2,2,5,5-тетраметилгептін-3




    Б) 2-бром-3,3-диметилбутан




    В) 3-етил-2-метилпентен-1
4. Поясніть класифікацію вуглеводів, їх утворення та поширення в природі. 
5. Охарактеризуйте утворення глюкози в процесі фотосинтезу. Напишіть рівняння реакції.
6. Охарактеризуйте хімічні властивості білків (гідроліз, кольорові реакції, денатурація).
7. Проведіть уявний експеримент. Налийте в чисту пробірку розчин глюкози об’ємом 1–1,5 мл і вдвічі більший об’єм амоніачного розчину аргентум (І) оксиду. Нагрівайте вміст пробірки на малому вогні до почорніння розчину. Поясніть, які процеси ви очікуєте спостерігати.      
Напишіть рівняння реакції.
8. У двох пробірках без написів є розчини глюкози та гліцеролу. Складіть план розпізнавання цих двох речовин.
 Напишіть рівняння реакцій.

9. Складіть рівняння реакцій, що відбуваються між такими речовинами: СН3СООН, Na, KOH, Na2CO3, C3H7OH. Укажіть реакцію естерифікації.

10.  У цукровій тростині масова частка сахарози становить у середньому 20%. Обчисліть, яку масу фруктози можна добути з цукрової тростини масою 25 т.


Немає коментарів:

Дописати коментар