1. Вставте пропущені слова, щоб висловлювання
стало завершеним.
- Реакції між карбоновими … та … називають
…
- Реакції взаємодії естеру й води називають …
- Жири — продукти насиченого триатомного спирту …
- За походженням жири поділяють на …
- Реакцію лужного гідролізу називають …
- Речовини з приємним
запахом – це…
2. Дайте
назву сполукам:
А) СН3 – СН – СН – СН3
│
│
СН3 СН3
Б) СН3 – С ═ СН – СН –
СН3
│ │
СН3 С2Н5
В) СН ≡ С – СН – СН – СН3
│
│
С2Н5 СН3
3. Напишіть структурні формули таких вуглеводнів:
А) 2,2,5,5-тетраметилгептін-3
Б) 2-бром-3,3-диметилбутан
В) 3-етил-2-метилпентен-1
4. Поясніть класифікацію
вуглеводів, їх утворення та поширення в природі.
5. Охарактеризуйте утворення глюкози в процесі фотосинтезу. Напишіть
рівняння реакції.
6. Охарактеризуйте хімічні властивості білків (гідроліз, кольорові
реакції, денатурація).
7. Проведіть уявний
експеримент. Налийте в чисту пробірку розчин глюкози об’ємом 1–1,5 мл і вдвічі
більший об’єм амоніачного розчину аргентум (І) оксиду. Нагрівайте вміст пробірки на малому вогні до
почорніння розчину. Поясніть, які процеси ви очікуєте спостерігати.
Напишіть рівняння реакції.
8. У двох пробірках без написів є розчини глюкози та гліцеролу.
Складіть план розпізнавання цих двох речовин.
Напишіть рівняння реакцій.
9. Складіть
рівняння реакцій, що відбуваються між такими речовинами: СН3СООН, Na, KOH, Na2CO3, C3H7OH. Укажіть реакцію
естерифікації.
10. У
цукровій тростині масова частка сахарози становить у середньому 20%. Обчисліть,
яку масу фруктози можна добути з цукрової тростини масою 25 т.
Немає коментарів:
Дописати коментар