Сторінки

пʼятниця, 28 лютого 2020 р.

Сертифікат. Тренінг "Шляхи реалізації спільного проєкту "Вчимося жити разом" в основній та старшій школі"



   28 лютого 2020 року на базі Тернопільського ОКІППО лабораторією науково-дослідного та навчально-методичного забезпечення дисциплін еколого-природничого спрямування проведено тренінг на тему «Шляхи реалізації спільного проєкту «Вчимося жити разом» в основній та старшій школі». У ході навчання було виокремлено способи реалізації ряду завдань, визначених у Концепції «Нова українська школа», а саме: педагогіка партнерства, особливості навчання миру та створення безпечного середовища, впровадження освіти на основі розвитку життєвих навичок.

   З вітальним словом  до педагогічних працівників області звернувся І. М. Вітенко, кандидат географічних наук, заступник директора з науково-методичної роботи та міжнародного співробітництва ТОКІППО. А також він акцентував увагу на необхідності розвитку в учнів життєво необхідних  навичок, що сприяють їх соціальній злагодженості, розбудові здорових стосунків, відновленню психологічної рівноваги та позитивній адаптації до змін оточуючого середовища в освітніх закладах і повсякденному житті. Д. С. Яценко, методист, в. о. завідувача лабораторії, створила позитивну, емоційно сприятливу атмосферу для навчання за допомогою вправи «Єдність у різноманітті». Актуальність упровадження інновацій в освітній процес та результативність їх застосування на прикладі спільного проєкту з доведеною ефективністю «Вчимося жити разом» розкрила методист лабораторії, Л. А. Кучер. Основною формою роботи у рамках проєкту є активна, творча групова взаємодія учасників між собою. Саме тому кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти,    Р. Я. Яковишин, зініціював обговорення теми «Тренінг – ефективний метод розвитку життєвих навичок». Особливості навчання миру на засадах життєвих навичок у теорії та практиці продемонструвала О. Я. Жизномірська, кандидат психологічних наук, доцент кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти. В. Є. Кавецький, кандидат педагогічних наук, в. о. завідувача кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти, ознайомив педагогів з елементами освіти на основі розвитку життєвих навичок за допомогою САSЕ-технології та продемонстрував дієвість їх застосування.
    Навчання відбувалося в атмосфері щирості, довіри й позитивного мислення. Надаючи зворотній зв’язок, учасники тренінгу констатували актуальність та своєчасність інтеграції напрацювань спільного проєкту «Вчимося жити разом» в освітній процес основної та старшої школи, що дає можливість навчатися та використовувати у педагогічній діяльності сучасні технології, які відповідають європейським стандартам освіти.





















Немає коментарів:

Дописати коментар