Сторінки

пʼятниця, 1 серпня 2014 р.

Як важкі метали впливають на розумову активність дітей

Недавно, хіміки спільно з біологами провели дослідженнявпливу вихлопних газів на розумові здібності дітей шкільного віку. Біологи досліджували як змінюється розумова активність під впливом важких металів, а хіміки – які саме речовини відіграють в даному випадку головну роль.
Керівник дослідження доктор біологічних наук з Гарвардського університету Шакира Франко Суглія, проаналізувавши результати досліджень висловлює твердження, що речовини які утворюються в наслідок попадання в атмосферу шкідливих вихлопів, здійснює такий же вплив на дитячий інтелект як викурювання жінкою десяти цигарок кожного дня під час вагітності.
Для проведення досліджень, вчені відібрали 202 дитини, віковий діапазон яких складав від 8 до 11 років. Місцем дослідження було обрано місто Бостон. При допомозі різноманітних тестів вчені намагалися порівняти показники розумової успішності дітей, що жили в Бостоні з аналогічними показниками дітей, що проживали в сільській місцевості. В процесі інтерпретації результатів, дослідники брали до уваги різні чинники, серед яких: освіта батьків, фізіологічні дані дітей, спадкові фактори. Варто відзначити, що навіть при урахуванні цих чинників, результати були однозначними, тобто, діти, що проживали в місті характеризувалися значно гіршими розумовими здібностями ніж діти, що проживали в селах.
Хіміки ж, зі своєї сторони встановили, що головним хімічним елементом, який впливав на інтелект дітей, є – Свинець. Саме Свинець входить до складу бензину і використовується в ньому для підвищення детонаційної здатності пального, крім того,Свинець – належить до важких металів.
На цьому вчені не будуть припиняти свої дослідження. Вони планують знайти зв’язок між хімічним забрудненням і хворобою Альцгеймера та Паркінсона.

Немає коментарів:

Дописати коментар