Сторінки

субота, 13 вересня 2014 р.

Натуральна свічка з мандарина






У довгі зимові вечори особливо хочеться тепла і затишку. Нехай за вікном гудуть хуртовини, а ми будемо сидіти в теплій вітальні, залитої м'яким мерехтливим світлом і ароматом натуральних свічок з мандаринів. Такі свічки, дійсно, видають неповторний аромат. А як зробити їх, ви дізнаєтеся з цього майстер-класу. Їх виготовлення займе всього кілька хвилин, а горіти вони будуть весь вечір.



Що нам потрібно

  • кілька досить великих мандаринів, які легко чистяться;
  • гострий ніж;
  • оливкова олія;
  • гвоздика;
  • гарний настрій.

Як робити

Відразу хочу попередити, що з першого разу у вас може і не вийде правильно почистити мандарин. Тут потрібна певна вправність. Не впадайте у відчай. Кілька спроб і вам вдасться домогтися потрібного результату. Отже, починаємо виготовлення наших ароматних свічок.
1. Візьміть мандарин і гострим ножем зробіть надріз шкірки по колу трохи вище середини фрукта. Нижню частину зніміть - це просто.


2. А ось тепер найскладніша частина. Верхню частину шкірки, ту, де розташовується плодоніжка потрібно знімати дуже і дуже акуратно. Вам потрібно постаратися зробити так, щоб внутрішній білий стержень, який йде від плодоніжки, залишився цілим. Він буде виконувати функцію гнота. Подивіться на картинці, як це повинно бути.




3. Половина справи зроблена. У половинку шкірки з гнотом налийте якісного оливкового масла. Якщо у вас його немає, то можна використовувати будь-яку рослинну олію, але горіти свічка може гірше. На крайній випадок можна використовувати рідкий парафін або гелевий склад для наповнення свічок. Та тільки вся принадність свічки в тому, що вона повністю натуральна. Масло потрібно наливати трохи нижче рівня гнота.

4. Тепер візьміть другу половинку і виріжте в ній отвір будь-якої форми.  

5. Гнотик злегка умочіть в масло і можна спробувати запалити. Якщо не загоряється, то, ймовірно, на ньому занадто багато масла. Акуратно промокніть його серветкою і спробуйте підпалити знову. Якщо свічка загорілася, то зверху акуратно поставте кришечку. Ось така принадність вийшла.



7. Освоївши базовий варіант виготовлення, можна трохи поекспериментувати. Прикрасимо деякі з свічок. Для цього вам знадобиться звичайна гвоздика. На верхній половинці свічки зробіть отвір трохи більше. Увіткніть по колу бутони гвоздики.




 Ось такі ось чудові свічки можна зробити всього за кілька хвилин. Вони створять атмосферу свята, подарують затишок і додадуть трохи фарб в повсякденність. Обов'язково спробуйте їх зробити. 

Немає коментарів:

Дописати коментар