Сторінки

субота, 27 серпня 2016 р.

У нічному небі Тернополя буде два місяці...

  Сьогодні у нічному небі Тернополя буде два місяці?

           27 серпня жителі Тернопільщини та й усієї планети стануть свідками унікального астрономічного явища - Марс максимально наблизиться до нашої планети, за рахунок цього стане видимим неозброєним поглядом.
Рідкісне "шоу планет" очікується в 0:30 (за київським часом) 27.08.2016. На думку скептиків, незважаючи на те, що Марс буде світитися яскравіше звичайного, "дволуння" як такого не буде, так як в небі Марс буде видно лише як додаткову червону точку.
Цієї ночі Марс наблизиться до землі на 70-100 мільйонів кілометрів. Багато-хто вже встиг повідомити, нібито людство побачить на небі відразу два Місяці. Проте, експерти спростовують цю інформацію. За словами астрологів, Марс буде видно на півдні, як тьмяну зірочку. Трохи вище нього буде Сатурн, теж як тьмяна зірочка. Марс зайде за горизонт до 10 вечора. А Місяць зійде тільки до 2 години ночі, це буде вже 28 серпня. До того ж він буде в фазі останньої чверті, тобто у формі місяця. Таким чином, Місяць з Марсом в цю ніч не зустрінуться.
Таким чином, замість «дволуння» люди побачать спадаючий Місяць і зірку Бетельгейзе. Але щоб цю красу спостерігати, потрібно встати о 4 ранку. Бетельгейзе, зірку із сузір'я Оріона, яка прикрашає наше небо взимку і влітку, буде видно неозброєним оком. А поруч з нею буде три зірочки в ряд. Це - характерний пояс сузір'я Оріона.
Астрологи вважають, що так зване «дволуння» не несе ніяких негативних наслідків для людства. Проте, нас очікує небезпека, пов'язана з з'єднанням Марса і Сатурна на зірці Альдеборан. Саме ця зірка знаходиться в дуже точної опозиції до зірки Антареса, створюючи таким чином «вісь катастроф».
"Таке явище відбувається раз в 30 років і, за даними астрологів, обіцяє велике нещастя і катастрофи глобального масштабу. Востаннє в цей період відбулися вибух в Чорнобилі і почалася Перебудова, зруйнувавши СРСР і баланс сил у світі, - розповідають фахівці. - Можливі також цунамі, повені, землетруси, інші природні і техногенні аварії".

Немає коментарів:

Дописати коментар