Сторінки

четвер, 9 листопада 2017 р.

Основи здоров'я - 10 -11 кл


 1.Легкі наркотики нешкідливі. (Відповідь: Легких для нашого організму наркотиків не існує, навіть і легкі препарати приводять до наркозалежності людини від приймання цих препаратів.) 
2. Наркоманія - це злочин. (Відповідь: Наркоманія - дійсно злочин, так як кінець кінцем вживання наркотиків приводить до протиправних дій, шкідливих правопорушень в соціальному середовищі. 
3. Наркотики підвищують творчий потенціал. (Відповідь: Наркотики обманно підвищують творчий потенціал людини, період ілюзій після прийому змінюється порушенням розуму. За це потім людина розплачується біллю і горем, загубленим розумом, здоров’ям. 
4. Наркоманія - це хвороба. (Відповідь: Наркоманія-це захворювання, яке розвивається в результаті пристрасті до наркотичної речовини, супроводжується фізичної і психічної залежністю від наркотиків. Це – смерть з власної волі.) 
5. У багатьох молодих людей виникають проблеми із законом через наркотики.(Відповідь: Так. Ті, що вживають наркотики, рано чи пізно створюють злочин. Ті, хто торгує наркотичними препаратами, підлягають арешту, їх притягують до кримінальної відповідальності.) 



6. Припинити вживати наркотики можна в будь який момент. (Відповідь: Припинити вживати наркотики дуже важко, майже неможливо. Багато талановитих людей загинули від цього зілля.) 
7. Наркоманія виліковна. (Відповідь: Так, тільки не завжди і не на 100%,бо залежність від вживання наркотиків велика, що потрібна сильна воля людини, щоб дійсно вилікуватись.) 
8. Багато підлітків починають вживання наркотиків «за компанію». (Відповідь: Це самий найпростіший випадок, коли підлітки починають вживати наркотики за компанію, а потім непомітно втягуються.) 
9. Люди які вживають наркотики, дуже часто усвідомлюють, що залежать від них. (Відповідь: Так, усвідомлюють, але зробити вже нічого не можуть.) 
10. Наркоман може померти від СНІД у.(Відповідь: Дійсно, може, оскільки не завжди має стерильні інструменти і не завжди навколо нього стерильна обстановка.) 
   11. Залежність від наркотиків формується тільки після її багаторазового вживання. (Відповідь: Ні! Залежність формується з першого разу. Спочатку цікаво, подобається. Потім не можуть без цього обійтися.) 
12. За зовнішнім виглядом людини можна визначити, вживає вона наркотики чи ні. (Відповідь: За зовнішнім виглядом можна визначити людину, яка вживає наркотики.) 
13. Наркоман може померти від передозування. (Відповідь: Звичайно, може. І дуже часто таке трапляється.) 
14. Продаж наркотиків не переслідується законом. (Відповідь: Закон України від 15.02.1995 р. «Про обіг України наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, та закон України від 15.02.1995 р. «про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та зловживання ними»; Інструкція про порядок виявлення та постановки на облік осіб, які незаконно вживають наркотичні засоби, або психотропні речовини; Адміністративна відповідальність за правопорушення, пов’язані з наркотиками, регулюються відповідними статтями кодексу України.) 
15. Наркоманія невиліковна. (Відповідь: Наркоманію можна вилікувати, але дуже важко. Потрібна велика сила волі, оскільки дуже велика залежність фізична і психічна людини від наркотиків. Тому кожна людина повинна мати уявлення про природу наркоманії щоб уберегти себе від випадкового потрапляння в тенета наркоманії.) 

Немає коментарів:

Дописати коментар