Сторінки

четвер, 1 травня 2014 р.

Найкрасивіші водоспади світу


10. Водоспад Сазерленд (Sutherland Falls), Нова Зеландія. 
Починає список найбільш видовищний водоспад Нової Зеландії чудовий 580 метровий водоспад Сазерленд. Він розташований в глибині диких і красивих фіордів національного парку Фьордленд(Fiordland National Park).
vodopad-sazerlend-01

vodopad-sazerlend-02

9. Водопад Деттіфосс (Dettifoss), Ісландія. 
Це найпотужніший водоспад Європи, спускаючи талі льодовикові води в 44 метрову прірву. Розташований у національному парку Йекульсаурглювур, водоспад Деттіфосс є фаворитом у багатьох любителів ісландської природи.
vodopad-dettifoss-01
8. Водоспад Ґульфосс (Gullfoss), Ісландія. 
Один з найбільш унікальних водоспадів у світі. Знаходиться він на річці Хвітау і складається з двох каскадів розташованих під кутом 90 градусів один до одного. Водоспад Ґульфосс – одна із знакових природних пам’яток Ісландії .
vodopad-gyudlfoss-01
vodopad-gyudlfoss-04
7. Водопад Каєтур (Kaieteur Falls), Гайана. 
Є ще місця на землі, де природа не зворушена людиною. У тропічних лісах Гайани на річці Потаро розташований один з найбільших водоспадів у світі. Міць і сила цього монстра вражає і викликає захоплення.
vodopad-Kayetur-01

vodopad-Kayetur-03

6. Йосемітський водоспад (Yosemite Falls), США. 
Перлина національного парку Йосеміті . Розташований в мальовничій долині, легкодоступний, один з найвищих водоспадів у світі дозволяє розглянути себе з великого числа туристичних стежок, завдяки чому потрапляє в список кращих.
vodopad-yosemiti-01
5. Водоспад Анхель (Angel Falls), Венесуела. 
Падаючий з висоти 979 метрів з вершини містичної тепуі Гвіанського нагір’я, водоспад Анхельрозташований глибоко в венесуельських екваторіальних лісах національного парку Канайма. Подорож до цього водоспаду залишить у вас незабутні враження.
vodopad-ankhel-01
vodopad-ankhel-07
4. Плітвіцькі водоспади (Plitvice Waterfalls), Хорватія. 
Коли розмова заходить про найкрасивіші водоспади світу, важко не згадати про цю всесвітньо відому пам’ятку – десятки водоспадів розташованих в національному парку Плітвіцькі озера .
plitvickie-ozera
3. Ніагарський водоспад (Niagara Falls), США. 
Найвідоміший і найпотужніший водоспад Північної Америки. На додаток до неймовірної сили його безперечно можна назвати найлегшим для доступу та перегляду зі всіляких сторін і оглядових трибун. Він замикає трійку лідерів.
Ніагарський водоспад
Ніагарський водоспад
2. Водоспад Вікторія (Victoria Falls), Замбія і Зімбабве. 
Неймовірна сила і сліпуча краса! Напевно, нікого не здивує, що цей «гримлячий дим» вважається одним з природних чудес світу і є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО .
Victoria-Falls-01
Victoria-Falls-02
1. Водоспади Ігуасу (Iguazu Falls), Аргентина і Бразилія. 
На вершині списку перебуває неймовірний комплекс, що складається з, приблизно, 275 водоспадів і каскадів. Його ширина більше двох з половиною кілометрів. Численні оглядові майданчики та місточки дозволяють крупним планом розглянути приголомшливу красу водоспадів Ігуасу.
vodopad-iguasu-10

Немає коментарів:

Дописати коментар