Сторінки

четвер, 1 травня 2014 р.

Дивовижні квіти планети

Раффлезія арнольді
Це паразитична рослина з найбільшими у світі квітами. Вона повністю    позбавлена листя, стебел і коріння. Раффлезія в бутоні схожа на качан капусти, а в розкритому вигляді дуже красива, червоного кольору з білими плямками. Ця незвичайна квітка досягає 1 метра в діаметрі і важить 4-6 кілограмів.
Гіднора африканська
Це комахоїдна квітка і паразит, яка зростає в пустелях Південної Африки. Все тіло рослини складається з однієї лише квітки або із суцвіття, оскільки її вегетативна частина знаходиться всередині кореня і не видна назовні. Квітка дуже незвичайна.

Ароннік звичайний
Це рослина до 90 сантиметрів заввишки, її листя досягає 20 сантиметрів у довжину. Черешки листя і м’ясисті стебла мають коричневі плямки, що надають їм вигляду зміїної шкіри. На верхівці кожного стебла на початку літа з’являється суцвіття, яке досягає в довжину 45 сантиметрів. Зовні воно – блідо-зелене, зсередини – пурпурно-багряне.
Аморфофаллус
Відноситься до сімейства лілій. Її квіти – це розітнуте посередині величезне листя, з якого виходить величезний качан. Аромат аморфофаллуса зазвичай порівнюють із запахом тухлих яєць. Проте вона приваблює комах, що обпилюють рослину. Аморфофаллус була відкрита флорентійським ученим у 1878 році на Суматрі. Ця рослина живе близько 40 років і за цей час квітне лише пару разів.
Вельвічія
Цю рослину відкрив у 1860 році португальський ботанік Фрідріх Вельвіч у кам’янистих пустелях тропічної Південної Африки. Стовбур рослини лише трохи виступає над поверхнею ґрунту, а листків вона має всього два, які розстеляються по землі і бувають завдовжки в 1 метр, а ширина – 20 сантиметрів. У кутках листків з’являються розгалужені суцвіття, які несуть на кінцях гілок шишкоподібні колоски. Шишки довгастої форми складаються з 70-90 лусок, у пазухах яких знаходиться по одній квітці. Можлива тривалість життя вельвічії від 400 до 1500 років.
Вольфія
Субтропічна рослина, росте в Північній і Західній Африці, Азії та Америці. Всього на Землі налічується 17 видів вольфії. Вольфія складається з кулеподібно-овальної стеблинки 0,3-2,0 міліметрів в діаметрі, листя і коріння немає. Ці кульки вільно плавають на поверхні води, споживаючи розчинені в ній живильні речовини. Квітне вольфія дуже рідко, а її квіти, величиною з шпилькову голівку, є найменшими у світі.
Дракея
Це орхідея, яка росте в Австралії і розпускається завжди в ті 6 тижнів, коли вилуплюється і живе самець певного виду оси, який і запилює цю квітку.

Немає коментарів:

Дописати коментар