Сторінки

четвер, 8 травня 2014 р.

Цивільний захист

У Великогаївській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшло навчання з ЦЗ


























Ватно-марлева пов’язка своїми руками

Ватно-марлева пов'язка складається із звичайної медичної марлі, складеної в три-чотири шари. Між шарами марлі можна прокласти вату. Стандартна пов'язка має прямокутну форму і чотири зав'язки.
 
  Узяти шматок марлі завдовжки 100 см і шириною 50 см. У середній частині шматка на площі 30x20 см покласти рівний шар вати завтовшки приблизно 2 кв.см. Вільні від вати кінці марлі по всій довжині шматка з обох боків загорнути, закриваючи вату; кінці марлі (біля 30-35 см) з обох боків посередині розрізати, утворюючи дві пари зав'язок; зав'язки закріпити та обшити.
 


    Міняти медичну ватно-марльовую пов'язку необхідно кожні 3 – 4 години. Стару пов'язку або викидаємо або прасуємо! Носіння однієї медичної ватно-марльовой пов'язки напротязі дня не дасть жодних результатів.

    Звичайна медична ватно-марлева пов'язка представляє собою три-чотири шари марлі, між якими знаходиться вата. Маска закриває рот і ніс. 
Весь секрет «аптечних» масок в тому, що вони дуже добре спресовані, і вата знаходиться в потрібній кількості, тому вона не утруднює дихання.
 
     

Немає коментарів:

Дописати коментар