Сторінки

четвер, 26 червня 2014 р.

Інструктажі з безпеки життєдіяльності


  
Первинний інструктаж з безпеки життєдіяльності проводиться на початку навчального року перед початком занять у кабінеті (лабораторії) хімії.
Первинний інструктаж проводять викладачі, учителі.
Метою проведення первинного інструктажу з безпеки життєдіяльності є:
-        формування у учнів уяви про можливі загрози особистій безпеці, свідоме розуміння
-       необхідності захисту та збереження свого власного життя та здоров’я;
-        дотримання правил безпечної поведінки в умовах виникнення загрози життю та здоров’ю, у тому числі в умовах екстремальних ситуацій;
-       навчання надавати посильну допомогу і самодопомогу у разі нещасного випадку.
Програма первинного інструктажу розроблюється вчителями хімії (завідувачем кабінету), затверджується керівником навчального закладу. Первинний інструктаж повинен містить питання безпечної поведінки під час проведення занять у кабінеті ( лабораторії) хімії.
Запис про проведення первинного інструктажу робиться в окремому журналі реєстрації інструктажів з безпеки життєдіяльності який зберігається в кабінеті (лабораторії) хімії.
Позаплановий інструктаж з безпеки життєдіяльності з учнями проводиться у разі порушення ними вимог нормативно-правових актів, що може призвести чи призвело до травм, аварій, пожеж тощо, при зміні умов виконання навчальних завдань (лабораторних, практичних робіт тощо), у разі скоєння нещасних випадків за межами навчального закладу.
Реєстрація позапланового інструктажу проводиться в журналі реєстрації інструктажів.
Цільовий інструктаж з безпеки життєдіяльності проводиться з учнями в разі організації позанавчальних заходів (олімпіади, турніри з хімії, екскурсії тощо). Реєстрація проведення цільового інструктажу здійснюється в журналі реєстрації інструктажів.




Немає коментарів:

Дописати коментар