Сторінки

понеділок, 21 липня 2014 р.

Цікаві факти про тварин - 7 частина

Цікаві факти про тварин (частина сьома)
В'юркові ткачики отримали своє ім'я неспроста. Це справжні майстрові, які не просто споруджують гніздо, а немов тчуть його з листя, скріплюючи травинками і рослинними волокнами. Крім складного мистецтва плетіння, вони володіють також навиком зав'язування вузликів.
Чи може риба потонути? Виявляється, легко. Як і людям, рибам потрібен кисень для підтримки життєдіяльності. Якщо помістити рибу у водойму з нестачею кисню, вона задихнеться. Це нерідко трапляється взимку, якщо на поверхні льоду немає лунок для надходження кисню.
Бивні слонів мають різну форму і ростуть все життя, засвідчуючи вік свого власника. Серед слонів зустрічаються «лівші» і «правші» – залежно від того, яким бивнем їм зручніше користуватись. Найчастіше бивень, який більше використовується, зношується швидше, через що він стає коротшим за інший.
Багато тварин має незвичайну форму зіниць. Так, у кіз і восьминогів зіниці прямокутні, у деяких змій – круглі, у інших вертикальні, а носата батігоподібна рептилія має зіниці у вигляді стрілок. Найскладніша форма зіниць, мабуть, у каракатиці: у вигляді букви W.

Немає коментарів:

Дописати коментар