Сторінки

середа, 30 липня 2014 р.

Застосування пероксиду Гідрогену

     
Мабудь, дуже важко відшукати таку людину, яка б ніколи в житті не тримала в руках пероксид Гідрогену. Тому, кожному з нас нескладно буде описати цю речовину, яка не має запаху, є прозорою, безбарвною, подібною до води.
Концентрований розчин Гідроген пероксидузустрічається дуже рідко. Його не застосовують ні в побуті, ні в медицині. Найчастіше нам доводиться користуватись аптечним розчином 3%-ї концентрації .
Подібність перекису водню і води не тільки у зовнішньому вигляді. Хімічна формула пероксиду також схожа з хімічною формулою води (Н2О2 і Н2O відповідно). Відмінність лише у додатковому атоміОксигену у молекулі перекису водню. Саме завдяки цьому атому хімічні властивості води і перекису суттєво відрізняються між собою.
3%-й розчин пероксиду Водню (аптечний ) можна без перешкод купити у будь-якому аптечному пункті. Саме такої концентрації розчини застосовуються в медицині.
Стабільність розчину перекису водню збільшується завдяки присутності бензоату натрію, який додають до нього. Такий розчин є безпечним для людини. Окрім цього, до складу аптечного розчину перекису водню можуть входити сполуки Цинку іСвинцю. Але їх кількість така мала, що присутність цих речовин не потребує зайвої уваги.
Пергідроль являється концентрованим розчином перекису водню (до 35% ). Для надання йому лікувальних властивостей його розбавляють більш ніж у 10 разів. У Сполучених Штатах Америки, наприклад, частіше використовують концентровані розчини перекису водню. Комітет по контролю продуктів харчування тестує подібні розчини, які не містять в собі домішок. Американські лікарі, що користуються Гідроген пероксидом при лікуванні захворювань, вважають доцільним використання таких концентрованих розчинів.
Окрім розчину, існує також сухий перекис водню, у формі таблеток. Ці таблетки мають назву – гідропірит. Концентрація речовини в таблетці становить близько 35%. Для приготування 3%-го розчину потрібно розчинити таку таблетку у одній столовій ложці води.
Зберігати перекис водню необхідно у прохолодному, темному місці. Слід тримати його у місцях недоступних для дітей. Потрапляння концентрованого розчину перекису водню на слизові та шкіру може викликати опіки.

Немає коментарів:

Дописати коментар