Сторінки

четвер, 24 липня 2014 р.

Нашатирний спирт

Нашатирний спиртСьогодні всім відомо, що нашатирний спирт є невід’ємною складовою домашньої аптечки. Але чи відомо як ще можна використовувати цю речовину у побуті?
Перш за все, варто зазначити, що нашатир, саме так його називають в народі, є прекрасним миючим засобом. Недаремно він являється обов’язковим компонентом сучасної домашньої хімії.
Наприклад, суміш певної кількості нашатирного спирту і кухонної солі, чудово виводить «засмальцьовані» плями, що утворилися на верхньому одязі. Крім того, при допомозі вищезгаданої речовини проводять чистку підкладки замшових капелюхів. Зокрема мова йде про водний розчин нашатирного спирту.
Небагато хто знає, що нашатир дуже добре чистить білі лайкові рукавички. Для цього необхідно зробити розчин із чайної ложки спирту на склянку води. Після приготування розчину необхідно протерти ним рукавички. Але в даному випадку, обов’язково використовується ватний тампон.
Вже давно відомо, що саме при допомозі нашатирного спирту можна відновити блиск перламутрових гудзиків. А якщо потрібно вивести плями від парфумів і одеколону, що утворилися на білих тканинах, то для цього можна використати суміш нашатирного спирту і Гідроген пероксиду. Варто підкреслити, що тут використовується розчин із рівних частин.
Досить великою проблемою для молодих мам є плями, що залишаються від трави. Як відомо ці плями дуже важко вивести, а в більшості випадків вони взагалі не вистіруються. В такому випадку варто пробувати розчин мильної води з додаванням до неї нашатиру.

Немає коментарів:

Дописати коментар