Сторінки

вівторок, 22 липня 2014 р.

Цікаві факти про тварин - 8 частина




Кити

У китів дуже жирне молоко

Уяви собі, новонароджений кит може досягати 9 м завдовжки! Щоб прогодувати такого маленького велетня, мама-кит змушена давати малюкові до 200 л молока в день жирністю 50 %, тоді коли жирність коров’ячого молока становить близько 4%.
 Крокодил
Крокодили їдять камені
У це важко повірити, але крокодили і справді їдять камені. Завдяки цьому вони підтримують баланс на воді. Тож окрім черепах, левів та жирафів, шлунки зелених красенів запросто можуть бути наповнені і твердими породами.
Кріт
Кроти бачать?
Ти також гадав, що всі кроти сліпі? Дивовижно, та у цих невеличких тварин все ж є елементарний зір. З його допомогою вони захищаються від хижаків. Коли кріт бачить у своїй норі світло, для нього це тривожний сигнал — в оселі з’явився непроханий гість. До того ж , очами кроти відчувають потоки повітря.
Мурахи
Мурахи-богатирі
Не вкладається в голові, як ця крихітна комашка здатна підняти масу, в 60 разів більшу своєї ваги?! Для порівняння, професійний атлет піднімає вагу лише втричі більшу від маси свого тіла. Оце так мурахи силачі!
Метелики
Метелики мають прекрасний нюх
Метелики здатні відчути аромати квітів ще з відстані десятків метрів. Та роблять вони це не носом, якого в них і немає, а за допомогою… крил!

Немає коментарів:

Дописати коментар