Сторінки

неділю, 22 березня 2015 р.

учням 11 класу (прочитала у журналі "Хімія")

Казка «Поживні речовини міста Продукти харчування».

  Жили-були троє брати: Жир, Вуглевод і Білок. І хоча в них текла одна поживна харчова кров, але вони кардинально відрізнялися один від одного.
    Жир був за певних умов або твердого, або м’якого (рідкого) характеру. Під час тривалих прогулянок на свіжому повітрі Жир під дією сонячного світла й тепла міг зненацька гірко заплакати, змінити свій запах і смак, що нерідко відображувалося на настрої та здоров’ї оточуючих. Жир був легший за воду і тому годинами тримався на її поверхні, позираючи на безхмарне небо та насолоджуючись водними процедурами.



   Вуглевод не відрізнявся від брата Жира своєю прихильністю до Води, він неначе розчинявся в ній, за що брати ласкаво називали його «глюкозкою». Середній брат був доволі працездатним, він випробовував власні сили, працюючи в фармацевтичній і текстильній промисловості, медицині.
   Найстарший брат Білок був надзвичайним красенем: високий, стрункий, довгі ланцюги білявого волосся, скручені в спіралі, що певним чином лягали на плечі парубка… Білок працював на будівництві, багато будинків було зведено його руками. Найбільше хлопець не любив спеку, яка припиняла його активність. Те ж само відбувалося й під дією сильних Кислот. Від спілкування з концентрованою Нітратною кислотою, Купрум(ІІ) гідроксидом Білок отримував особливе задоволення й на вечірки до них завжди вдягав сорочки яскравого кольору: фіолетові, жовті тощо. Характер Білка відрізнявся від характерів молодших братів великою складністю.
   Але незважаючи ні на що, брати мали дружні стосунки, адже недарма вони з гордістю носили прізвище Поживні речовини й були почесними громадянами міста Продукти харчування. Завдяки братам Поживним речовинам можливе життя, без них наш світ був би зовсім іншим, і ми були б іншими.  

Немає коментарів:

Дописати коментар