Сторінки

середа, 16 квітня 2014 р.

Конкурс "Колосок".


Серед харчових добавок широко відомий аспартам (Е 951) – замінник цукру, у 200 разів солодший за нього. Аспартам займає майже 25 % світового об'єму штучних генномодифікованих підсолоджувачів і застосовується під час виробництва більш ніж 5 000 назв продуктів харчування і напоїв. Міститься у солодких напоях, цукерках, жуйках, шоколаді тощо. Водночас дітям до семи років вживати продукти з аспартамом заборонено.




Маріанська западина простягається на дні Тихого океану вздовж Маріанських островів на відстань понад 1500 м. Вона настільки глибока, що у ній можна повністю „втопити” найвищу гору планети Джомолунгму (8 848 м) та найбільшу вершину України Говерлу (2 061 м). Отже, найглибша точка Світового океану – дно Маріанської западини.




Мадагаскар – один з найбільших на Землі островів. Він поступається за розмірами Гренландії, Новій Гвінеї та Калімантану. Основними представниками тварин на Мадагаскарі є напівмавпи лемури і комахоїдні. На Мадагаскарі також мешкають унікальні павуки Nephila madagascariensis, які тчуть золотисту павутину. З такого „павучого золота” експерт англійського текстилю Саймон Пірс (Simon Peers) і дизайнер Ніколас Годлі (Nicholas Godley) створили натуральне полотно золотистого кольору.



Немає коментарів:

Дописати коментар