Сторінки

вівторок, 15 квітня 2014 р.

Як пофарбувати квіти в домашніх умовах.

  





 Пофарбувати квіти в домашніх умовах можна, використовуючи чорнило, харчові або спеціальні флористичні барвники. Раджу зупинитися на другому або третьому варіанті.
Пофарбувати можна практично будь-які квіти, ми з вами розглянемо цей процес на прикладі нарцисів. Для отримання блакитного кольору нам потрібно взяти білу квітку і синій барвник.
 Як ви знаєте з уроків образотворчого мистецтва, якщо ми візьмемо жовту квітку, то в результаті отримаємо зелену.
Отже, беремо нерозкритий бутон і скляну ємність з розчином барвника. Якщо барвник флористичний, просто слідуємо інструкції. У разі використання харчового барвника, кількість його в розчині повинно бути таким, щоб колір був насиченим, але консистенція не стала гущі, ніж у чистої води. Барвний порошок необхідно повністю розчинити. Додаємо в розчин цукор з розрахунку: чайна ложка на півлітра води. Така добавка подовжує свіжість квітки і прискорює фарбування.
 Перед тим, як помістити нарцис у фарбувальний розчин, зріз на кінчику стебла оновлюємо гострим ножем під кутом під струменем води. Не опускайте дрібниці, вони впливають на кінцевий результат! Бажано обірвати все листя або хоча б їх частину, це також прискорить фарбування Розміщуємо стебло в ємність з розчином і спостерігаємо за процесом. Зміна кольору пелюсток почне відбуватися приблизно через добу. Як тільки квітка придбає бажаний колір, перенесіть його в чисту воду.
Придбавши деякий досвід, ви зможете фарбувати квіти відразу в кілька кольорів, а попрактикувавшись грунтовно - навіть робити райдужні троянди, схожі на голландські. Для того, щоб пофарбувати квіти в кілька кольорів одночасно, потрібно вертикально розщепити зріз стебла і помістити його частини в окремі ємності з розчинами різних кольорів.










 На закінчення, як завжди, закликаю якомога більше експериментувати, вносити в життя яскраві фарби і, звичайно,
бажаю удачі!



Немає коментарів:

Дописати коментар