Сторінки

середа, 16 квітня 2014 р.

Конкурс "Колосок"

Пуерто-Принсеса – найдовша у світі підземна ріка. Вона протікає печерою і впадає у Південнокорейське море. Мандруючи річкою на човні, можна помилуватися карстовими печерами і гротами, прикрашеними сталактитами та сталагмітами дивовижної краси. Поблизу міста Пуерто-Принсеса в зоні розвитку карсту створений Національний парк.

  

Столова гора – це візитівка міста Кейптаун, вона навіть зображена на прапорі міста. Її вершина плоска, наче стіл (звідси й назва). Важко повірити, що час і вітер відполірували глибу піщаника і кварциту.




Меркурій – найближча до Сонця внутрішня планета: його орбіта розташована ближче до Сонця, ніж орбіта Землі. Поверхня Меркурія нагадує місячну поверхню.






Венера – друга внутрішня планета Сонячної системи. На Венері повітря з гарячого вуглекислого газу розривають блискавки.

  


Марс – четверта за віддаленістю від Сонця і сьома за розмірами планета Сонячної системи. У Марса є два природні супутники: Фобос (грец. – страх) і Деймос (грец. – жах). Згаслий вулкан Олімп на Марсі – найвища гора Сонячної системи.

  


Газовий гігант Юпітер – п'ята від Сонця, найбільша планета Сонячної системи. Велика Червона Пляма (ВЧП) – це атмосферний вихор на Юпітері, найвеличніший в Сонячній системі.

  


Сатурн – одна з п’яти планет Сонячної системи, яку люди споконвіку спостерігали на нічному небі. Шоста планета від Сонця і друга за розмірами в Сонячній системі планета. Пролітаючи повз Сатурн, „Voyager-1” 1986 року виявив під полярним сяйвом гігантський гексагон – шестикутну хмару. Таке явище ніколи не спостерігали в жодному іншому місці Сонячної системи.

  


Уран – сьома за віддаленістю від Сонця, третя за розмірами і четверта за масою планета Сонячної системи.




Нептун – єдина планета Сонячної системи, яку не видно неозброєним оком, четверта за діаметром і третя за масою.






Немає коментарів:

Дописати коментар